SDF har drivit biståndsarbete nu i 31 år, vid året 1987 bildades Nepalkommitté. Det började med att Åsa Gustavsson och Mette Marqvardsen åkte på deras stora Asienresa. När de var i Nepal och de såg några personer teckna, tog kontakt med dem och stannade sedan hos dessa döva i huvudstaden Kathmandu i 2 månader. Åsa och Mette tänkte att det skulle vara bra att bilda en vänskapsförening mellan döva i Sverige och i Nepal, och det blev en Nepalkommitté i SDF. År 1992 blev det ett biståndsprojekt, SDF arbetade tillsammans med Kathmandus dövförening i många år fram till 2015. Då det startade ett nytt projekt tillsammans med DAOK, Deaf Association of Kailali. Syftet med projektet är att ge kunskap inom föreningsliv samt utveckla barnens rätt till teckenspråkig utbildning. Nu är vi inne på andra projektperiod tillsammans med DAOK, 2018-2021 bland annat ska vi också fokusera på tvåspråkighet och följa deras utveckling med dövskolan.

Nepalgruppen säljer sjalar till förmån för döva nepaleser. Vill du köpa några? Ta kontakt med oss – nepal@stockholmsdf.se